mandag den 11. december 2017

Kostvejledning til syg alternativ behandling

Kostvejledning til syg alternativ behandling

90 næringsstoffer og cannabinoider

Især i forbindelse med indtagelse af cannabinoider er det vigtigt at få de 90 næringsstoffer. Ellers virker cannabis mest som symptombehandling og ikke så helbredende, som det kunne være..

Når man indtager cannabis, stimulerer man receptorerne CB1 og CB2. Det booster immunsystemet og endocannabinoidesystemet.
Indtagelsen får kroppen til at producere 100 x flere aminosyrer, som helbreder kroppen. Cannabis stimulerer ligeledes stamcellerne og kan reparere kroniske skader og nerveskader. Dette vil dog ikke fungere optimalt, hvis man ikke dagligt får de 90 næringsstoffer, da kroppens immunforsvar i så fald ikke har de rigtige byggesten til at reparere og heldbrede den.

Hvad er de 90 næringsstoffer, og hvorfor er de så vigtige for os?
Ligesom et hus består af mursten, træ, varme, vand og vinduer, så består mennesket også af en del byggesten, cellerne! De består af vitaminer, mineraler, jod, aminosyrer og endocannabinoider. Disse udgør de 90 næringsstoffer.
Det er bevist, at vores celler i løbet af en dag har brug for de 90 næringsstoffer. Vi mennesker består af de 90 næringsstoffer. Alle kroppens celler bliver udskiftet i løbet af 7 år, hvoraf knoglecellerne er de sidste. De fleste celler udskiftes i løbet af 3-4 måneder, nogle i løbet af få sekunder.

Hvis man ikke dagligt indtager dem, vil nye celler danne sig af døde celler og til dels af materiale, de kan optage fra kroppen. De fleste mennesker mangler kobber i den daglige kost. De nye celler finder hovedsageligt deres føde, hvor der er mest kobber. Mangler man kobber, vil det være i blodårerne, og man vil se tydelige og stive blodårer, som øger risikoen for blodpropper. Mange blodpropper kommer af mangel på kobber, andre metaller og mineraler i den daglige kost. Mangel på eks. jern mineraler kan vise sig i form af, at man har let til svimmelhed, eller at det sortner for øjnene, når man rejser sig op.

Vi har brug for metal-mineraler. Der er ikke tale om disse i form af tungmetaller, da de er i nanostørrelse og let går igennem cellemembranen, hvorefter cellen kan optage dette spormineral/sporvitamin/næringsstof og til sidst udskille det, som cellen ikke kan bruge. Tungmetaller vil derimod ophobe sig i cellerne.

Hvis man mangler kolesterol HDL, som findes i økologiske æggeblommer, tager cellerne det i hjernen, hvor der er mest kolesterol. Dette kan forårsage Alzheimers og Demens.

Grundstoffet selen findes f.eks. ikke længere på vores udpinte marker og dermed heller ikke i vores kost. Før man fandt ud af dette, døde mange ældre mennesker af selen-mangel i kroppen.

Helt grundlæggende kan man sige, at hvis man mangler bare 1 af de 90 næringsstoffer over længere tid, vil man begynde at fejle det ene eller det andet.

Det er stort set umuligt at få alle 90 næringsstoffer via almindelig varieret kost fra et supermarked. Vores celler kan ikke helt genkende mad, der ikke er økologisk, så som færdigretter og forarbejdet mad, og næringen derfra er ikke helt nede i nanostørrelse. Spis som udgangspunkt altid økologisk mad, og lav det helst selv fra bunden med gode råvarer.

Her er en fin opskrift på, hvordan man kan få 90 næringsstoffer i en kop te:
1. CBD-te lavet på industrihamp vil give en mild, men bred regnbue af cannabinoider
2. 1 stk. Himalaya saltsten i 3-5 mm. Himalaya saltsten indeholder 84 mineraler, hvoraf menneske-
   kroppens celler skal bruge 62 dagligt
3. 1 teskefuld økologisk modermælkserstatning ”0-6 måneder” indeholder næsten 90 næringsstoffer.
   Bl.a. kobber, jod, selen, vitaminer, proteiner og mineraler. Et lille menneskebarn er stærkt afhængigt af dette, da det oftest ikke får andet. Modermælk indeholder også aminosyre 17, selvom det ikke står på pakken. Ren aminosyre 17 er ulovligt at markedsføre.
Køb evt. Baby and Me fra Arla - kan fås i Superbrugsen
4. 1 teske økologisk honning eller ahornsirup, da vores celler også har brug for naturligt dannet sukkerstof (dvs. ikke sukker; hvid, brun, rørsukker, hermesetas osv).

Drik en kop af denne om dagen, hvis du er rask og gerne vil forebygge sygdom. Drik 1 morgen, 1 middag, 1 aften og 1 inden sengetid, hvis du er syg.

Det er ikke vanddrivende, da der er lidt salt i. Denne te skal trække i 6 min.



1 kommentar:

  1. Kære Kristian

    Jeg kan ikke rigtig forstå du anbefaler modermælkerstatning. Dette fordi vi mennesker ikke kan omsætte og tåle den høje mængde af bla. hormoner komælk er lavet af.
    Vi ved at børn der får modermælkerstatning ofte er meget mere syge end børn der får menneske modermælk. En af grundende er, at det slimer lymfesystemet meget. Når dette sker, kan vi ikke rense affaldstoffer ud af kroppen ordentlig, og derfor vil de ophobe sig og dermed skabe forgiftning i systemet.
    de 90 næringstoffer er vigtige, men jeg tænker de kan indtages på en mere hensigtsmæssig måde, bla gennem kosttilskud og homeøpati.

    Mange hilsner
    Maria Stoense

    SvarSlet